Voor onze laatste actuele informatie verwijs ik u naar onze facebookpagina

https://www.facebook.com/kennelvandenotenhof

Indien u interesse heeft in een Korthals Griffon pup, hetgeen voor ons heel begrijpelijk is dat u bij dit ras uitkomt, kunt u contact met ons opnemen.
Er is helaas één groot probleem, de beschikbaarheid van een Korthals Griffon pup.
Wij werken met een wachtlijst, waarop nu al weer gegadigden staan voor 2021, 2022 & 2023. Wij zijn in 2021 van plan om met Cloud Scottish Pride van de Notenhof haar vierde en laatste nestje te fokken.

Met onze Frenchy Engy van de Notenhof willen wij vanaf 2021 gaan fokken. Zij voldoet inmiddels aan alle gestelde criteria van de Nederlandse Korthals Griffonclub om te mogen fokken. Wij zijn ons al aan het oriënteren om een geschikte reu voor haar te vinden. Indien u dit op prijs stelt bent u natuurlijk van harte welkom om ons te bezoeken en verder kennis te maken met ons en onze honden.

Dekkingen Cloud Scottish Pride van de Notenhof 2020

Wij hebben in Ilion du Ruisseau de Rossignol een prachtige geschikte reu voor Cloud gevonden in Frankrijk, die volledig voldoet aan onze eisen. Wij fokken met een positief advies van de Fok Begeleiding Commissie van de  Nederlandse Korthals Griffon Club. https://www.griffonkorthals.nl/fokken/  

Inmiddels heeft de dekking 2 maart j.l. plaats gehad. Op 30 maart hebben wij een controle echo laten maken, toen bleek dat Cloud helaas leeg is gebleven. Naar aanleiding hiervan hadden wij besloten om de volgende loopsheid van Cloud (augustus/september) weer te gebruiken om haar door Ilion te laten dekken. Zowel Cloud als Ilion hebben bij herhaling bewezen dat zij voor prachtige nakomelingen kunnen zorgen. De eigenaar van Ilion, Jean Claude Iten, stond volledig achter de hernieuwde dekking. Zijn gegevens en foto's van Ilion kunt u via onderstaande website vinden.

https://ruisseauderossignol.chiens-de-france.com/site_eleveur/index.php?ID_ELEVEUR=16886&ID_SITE=17946

Deze dekking heeft inmiddels op 11 september plaats gehad en verliep net zoals een tweede dekking op 12 september probleemloos. Donderdag 8 oktober hebben wij een controle echo bij Cloud laten maken en hieruit bleek dat ze weer zwanger was. Dinsdag 10 november 2020 is onze Cloud bevallen van haar derde nestje. Er zijn 10 pups geboren, 4 reutjes en 6 teefjes, die allemaal hele lieve baasjes gaan krijgen.


Cloud is 18 februari 2019 bevallen van 11 schitterende puppy's. 

Er zijn 6 reutjes en 5 teefjes geboren die allemaal bij geweldige eigenaren zijn gekomen. Uit dit nestje hebben wij een teefje, Frenchy Engy van de Notenhof zelf gehouden. Zij maakt nu deel uit van ons bestaan, ook met Engy jagen wij actief. Wij hopen haar in de toekomst ook in te kunnen zetten om dit geweldige ras in stand te houden.

Hoera, Cloud is zwanger. Vanochtend is er een controle echo gemaakt, er zijn minimaal 8 puppy's zichtbaar. Bij haar vorige dracht zagen we er bij de controle echo 7, toen werden er 10 puppy's geboren. Wij wachten haar dracht rustig af en zien wat ze op de wereld mag gaan zetten. Als alles verder naar wens blijft verlopen verwachten wij dat haar puppy's rond 20 februari 2019 worden geboren.

Cloud is op 19 december 2018 gedekt door le Filou des Etangs d'Assat. Filou ofwel Gauner in het Duits, hij is 29 juni 2015 geboren in Frankrijk en is naar Duitsland gegaan. Hij is net als Argos von Alagastesheim eigendom van Marion en Jens Bukowski. Marion en Jens zijn net als wij liefhebbers van de Korthals Griffon. Hun honden groeien ook op onder huiselijke omstandigheden en worden ook ingezet bij zowel de jacht op kleinwild, als ook op grofwild.Filou 2jpgfiloujpg

20171121_015253jpg20-11-17 2jpgIMG-20171110-WA0001jpgOp 20 november 2017 verraste Cloud ons op Helma haar verjaardag met een nest van 10 schitterende pups. Er zijn toen 7 teefjes en 3 reutjes geboren.

20170921_174410jpg20170921_173307jpgArgos von Alagastesheim is geboren op 19 oktober 2011. Hij heeft Cloud op 21 september 2017 gedekt.

pups 2015 1jpg


Mika v.d. Mennink Weide is weer moeder geworden.

Op 28 december 2015 is zij bevallen van 7 prachtige pups, 2 teefjes en 5 reutjes.

Mika is gedekt door Jupiter dit Jackpot des Landes de Juzet, dit is een schitterende goed bejaagde Franse reu. De dekking heeft plaatsgevonden met een positief advies van de Fokbegeleidingscommissie van de Nederlandse Korthals Griffon Club. Alle pups hebben prima baasjes gekregen. 

Onze Mika is zaterdag 26 juli 2014 via een keizersnee weer een trotse moeder geworden van 7 pups.
Het zijn 5 reutjes en 2 teefjes die het inmiddels gelukkig goed doen.
      
Vrijdagavond 25 juli 2014 begon Mika ineens te vloeien en werd onrustig.
Ze was toen op de 57e dag van haar zwangerschap.
We konden gelukkig direct terecht bij onze dierenarts, die Mika onderzocht en een echo maakte.
Bij een aantal pups was in ieder geval "leven" te zien, mogelijk 1 niet levende pup.
Er is binnen de kliniek en universiteit overleg geweest.
Er werd besloten Mika met antibiotica te behandelen met een afwachtend beleid omdat gezien dag 57 verder ingrijpen geen optie was.
Hopen dat Mika haar pups niet zou verliezen en zaterdag ochtend weer controle.
Mika is blijven vloeien maar is gelukkig verder rustig gebleven, ze ontwikkelde geen koorts.
Zaterdagochtend liet de echo zeker 2, mogelijk 3 overleden pups zien en haar afscheiding begon te verkleuren.
Aangezien we toen gelukkig op dag 58 zaten is er besloten om Mika in de middag te verlossen met een keizersnee.
In de tussenliggende periode kreeg ze een infuus en aanvullende medicatie.
Mika bleef zoals altijd vrolijk, maar leverde wel in, er was een ernstige aanslag op haar lichaam gaande.

Mika en wij zijn op een perfecte wijze bijgestaan door het dienstdoende team, bestaande uit Suzanne Sloot, Rosemarijn van Dis en Machteld Homan,   van onze Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam, hulde voor hun inzet.

Tussendoor kregen wij bemoedigende aandacht van de tevens in de praktijkaanwezige dierenartsen Gert-Jan ter Heijden en Florentijn Schoot
Mika onderging haar keizersnee en werd verlost van 2 overleden teefjes.

Door perfect handelen van Machteld en Rosemarijn werden er 5 reutjes en 2 teefjes op de wereld gezet.

Helma en ik hebben ondersteuning mogen verlenen en we kregen snel een levendige "couveuse" met actieve hondjes.
Mika onderging haar herstel en werd klaargemaakt voor transport naar huis.
Ze heeft in de kliniek meteen ook al even vlug kennis gemaakt met haar pups.
Toen wij haar met de brancard naar de auto wilde brengen had ze al weer zoveel kracht en een sterke wil om zelf te lopen,
dat wij haar dit hebben laten doen.
Met wat ondersteuning was ze al wankelend zo bij de auto.

Thuis is ze meteen in haar moeder rol gedoken en gestart met het verzorgen van haar pups.

De pups hebben van Helma en mij voedingen gekregen, wat gelukkig bij allen goed verliep en resulteerde in activiteit afgewisseld met rust.
De spijsverteringskanalen werken bij alle hondjes prima.
Mika kon direct aan "het verschonen" beginnen.

Inmiddels hadden de pups de tepels van Mika ook gevonden. 


Wij ondersteunden Mika door de pups waar nodig ook van voeding te voorzien.
We hebben een zeer spannende en zorgelijke periode gehad de afgelopen dagen en zijn ontzettend dankbaar en blij met het verloop tot nu toe.
Wij zijn het team van onze Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam ontzettend dankbaar voor hun zeer kundige inzet en prettige wijze van omgaan met onze situatie.
Onze speciale dank en waardering zijn gericht aan Suzanne, Rosemarijn en Machteld.
http://www.dapdz.nl/dierenartsenpraktijk-doetinchem-zeddam.html


We hopen dat we deze mooie pups van dit schitterende ras verder groot mogen brengen en over kunnen dragen aan de aanstaande eigenaren.
De 2 teefjes en de 5 reutjes krijgen allen geweldige nieuwe baasjes.
We houden jullie verder op de hoogte via FACEBOOK.


IMG_2217 SmallJPG

Mika haar eerste nestje.

Op 27 februari 2012 kreeg Mika haar eerste nestje van 9 pups. Er werden 5 teefjes en 4 reutjes geboren die geweldige baasjes hebben getroffen. 

De pups zijn onder huiselijke omstandigheden geboren en binnen ons gezin opgegroeid.